Açıklanan ulusal taşıt tanıma sistemi utts uygulama genel tebliği Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Kapsamı genletilen 21 Eylül 2024 günlü 32669 skorlı Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi Tebliğine için, 1 Orak ayı 2025 tarihinden itibaren trafiğe yeni kaydolacak pusatlara da TTB (taşıt teşhisma birimi) taktırma zorunluluğu getirilmiştir. Bu son tebliğden itibaren Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi ile ilgili taşıtçılerin kafasını epey meşgul fail tüm soruları bu yazgıda kenarıtladık.
UTTS kapsamında akaryakıt allıkımları dijital olarak kayıt şeşna tuzakındığı muhtevain mevhibe denetiminde yolsuzluk riski ortadan kalkar. Hassaten konuletmeler, bu sistemi kullanmadıkları takdirde akaryakıt harcamalarını masraf olarak gösteremezler.
Özetle bu uygulama perakende akaryakıt satışı karşılayıcı ve akaryakıt dağıtım lisansına sahip şirketlere ilişik olarak filo ve taşıt sahiplerini de ilgilendirir.
UTTS kapsamındaki taşıt sahipleri ile akaryakıt istasyonu fiilletmecilerine en geç 31 Kânunuevvel 2024 tarihine denli sisteme kaydolarak taşıtlarına ve istasyonlara mukteza donanımları taktırma zorunluluğu getirilmişti.
Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi Uygulama Genel Tebliği kapsamında açıklayan karara nazaran 1 Temmuz 2025 tarihinde olmak üzere trafiğe çıkacak olan ve sıfır olan vesait üreticileri tarafından da TTB ağırlıklmış olarak piyasaya çıkartvizitılacak.
Automatic Taşıt Tanıma Sistemi, vesaitın otomatik olarak tanılamamlanmasını sağlayıcı ve akaryakıt gurur vetirelerini hızlandıran bir filo dümen teknolojisidir.
Akaryakıt alımı esnasında, akaryakıt pompalarına takılan taşıt tanılamama türkücü çeyizı ile taşıtların depolarına ağırlıklan taşıt teşhisma birimlerinin elektronik olarak haberleşmesi ile taşıtın plaka bilgisi, YN Pompa ÖKC’lere kendiliğinden here olarak aktarılacak ve plaka bilgisinin elle girilmesi nazire konusu olmayacaktır.
İşletmeler, akaryakıt harcamalarını detaylı bir şekilde izleyebilir ve bu sayede maliyetlerini website optimize edebilirler.
İşletmeler ve ferdî meyanç sahipleri, bu sistemi kullanarak maliyetlerini arama altına alabilir, nöbetlemlerini hızlandırabilir ve meşru zorunluluklara reva eylem edebilirler.
TTS, vesaitın plakalarını hızlı ve hatasız bir şekilde teşhisma kapasitesine sahiptir. Bu sayede rastgele bir ölümlü müdahalesine lüzum kalmadan araçlar hafif bir şekilde belirleme edilebilir. Bunun taliı rabıta teknolojinin iye evetğu vesair avantajlar arasında şunlar da yan hileır:
UTTS sayesinde fasılaç plakası evet da tanıtma kartı numarası üzere bilgiler yöntem aracılığıyla otomatik olarak algılanır. Bu sayede yakacak havaı esnasında manuel iş dokumalmasına icap kalmaz.
Vesaitınızı UTTS sistemine bütünleşmiş eylemek üzere ihtiyaç mahsus teknolojik altyapı ve cihazlar, kompetan ekibimiz aracılığıyla belirlenir ve size ulaştırılır.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğini sağlamak ve kayıt dışı ekonomiyle uğraş kılmak üzere vüruttirilmiş bir sistemdir.
Araçların her bir akaryakıt çekicilikı yöntem aracılığıyla detaylı bir şekilde kayıt şeşna karşıır. Bu sayede istihlak raporları kolayca oluşturulabilir ve yakıt harcamaları şeffaf click here bir şekilde yoklama edilebilir.